23/04/2025: Sidste uges succes på Brasserie Le Petit Rouge med Claus ”Røde” Christensen i spidsen for køkkenet, fulgte vi op på i går, med middag på Restaurant Salon. Salon var i 2018 den første, nye restaurant for "Røde" Claus med Sovino-koncernen i ryggen, efter 28 år på egen hånd i Restaurant Gammel Mønt.
Vi lagde ud med et par lækre "hapsere": Andeleverterrin, blomme og mørk chokolade, h.h.v. Wagyu-okse anrettet på pære med soya og wasabi.
Vel vejledt fik vi Taille aux Loups, Chenin Blanc i glassene.
Derfra direkte til hovedretten, "Røde" Claus' signaturret: Indbagt pighvar med sort hummer, spinat og hummerbisque. Virkelig velsmagende og ikke en dråbe bisque blev levnet.
Vi rundede af med kokos-parfait, ananas-sorbet, lime og mørk rom.
Vi er glade for, at vi sprang forret over, for vi blev mere end mætte af ovennævnte.
Hvis det ikke havde været på en hverdag med en arbejdsdag forude, var vi nok blevet hængende lidt i vinbaren.
Det blev i alt en perfekt aften med super mad og betjening.
29/03/2025: An exceptional address in Copenhagen where each dish is a true work of culinary art! Upon arrival, the elegant and cozy atmosphere immediately puts you at ease. The service is impeccable: attentive, precise and passionate, making the experience even more pleasant.
The cuisine is a pure delight, combining refinement and authenticity. Among the essentials, the famous pâté encrust stands out for its perfection. The golden and crispy dough envelops a tasty and balanced stuffing, with subtle and delicate aromas. Each bite reveals exceptional know-how and mastery of textures and flavors.
The other dishes are just as remarkable, showcasing seasonal products of impeccable quality. The plates are beautifully prepared, and each ingredient finds its rightful place. The food and wine pairing is also a strong point, further enhancing each flavor.
Whether for a special occasion or simply for the pleasure of a gourmet meal, this restaurant is an unmissable address in Copenhagen. A memorable culinary experience, where you feel the passion and talent of the chef at every moment. It’s impossible not to want to come back!